LG Beijing Tower Shopping Mall

ツインタワーのオフィスビルの低層部分(地下2階~地上5階)に計画されたショッピングセンターのファサードデザイン。建築物が大きく、足元においてはヒューマンスケールを超えている為、認識しやすい大きさとしてツインタワーに挟まれた白い四角いボリュームとして視認される様にデザインを考えた。その四角いボリュームのテクスチャとして積層状の横縞のストライプを与え、その壁面に、内部中央にある通り抜けの通路をスリットとして表出させた。ストライプの隙間はレストランのある上階にいくにつれ広がり、窓として機能している。

I designed the façade for a shopping center in Beijing. This center was located at the foot of a twin tower building. If the building was too large we would lose a sense of intimacy, so I focused on the center piece between the two towers. I designed a white box placed between the two towers as a well-recognized symbol. I designed a vertical slit coming from the inside corridor on horizontal loaded layers’ wall. Some openings between these loaded layers spread out onto higher floors for bringing light into the restaurants.