Nettuno

Studio Pietropoli(イタリア)にて担当したプロジェクト。ヴェネツィアとトリエステの間の海岸線に位置する海沿いのリゾート地に計画された60戸の集合住宅。法規制から交差点から10m離れた位置に車の進入路を設け、そこから道路側に駐車場を設置、反対側にプールを設置した。残った中央部分に住宅棟を設計した。各住戸には中庭を設け、それらの中庭は下階の2つと上階の2つを一体とすることで、各住戸に十分な光と換気をもたらしている。

I was in charge of this project in the studio pietorpoli (Rovigo/Italy). The project was for a resort apartment of 60 houses in Bibione (a costal town between Venice and Trieste). I designed the form “serpentine on serpentine”. By doing this, I led the apartment to the following solutions.

1. By gathering private gardens of first floor and second floor, I could take sunshine and wind for all gardens effectively.

2. In the area has a regulation for parking, then I couldn’t make car entrance within 10m from angle. And also we wanted to put a pool in the south area. So serpentine form could let them be clear.